MUHTAR ÖZKAYA HALK KÜTÜPHANESİ

Kütüphanemiz:

Tarih
:Muhtar Özkaya Halk Kütüphanesi 1965 yılında Kültür Bakanlığı bünyesinde kurulmuştur.Kütüphane Ziraat Bankası müfettişi ,kitaba ve okumaya değer veren  Muhtar Özkaya adlı hayırsever vatandaşın vakfıdır.2006 yılında Kültür Bakanlığı’ndan Kadıköy Belediyesi’ne geçmiştir.

Kitap: Kitaplar Dewey Onlu Sınıflama Sistemine göre açık raf olarak yerleştirilmiştir.Katoloğa erişim  Kadıköy Belediyesi portalından (www.kadikoy.bel.tr) online kütüphane bölümünden yapılabilir.Kütüphane 14220 adet kitaba sahiptir.Koleksiyonunda Edebiyat,Tarih,Coğrafya, Toplum Bilimleri,Danışma Kaynakları,Çocuk Kitapları,Sanat Kitapları var.Ayrıca 200 adet Muhtar Özkaya bağışı olan dili Osmanlıca nadir eser bulunmaktadır.

Süreli Yayın:Kütüphaneye her gün  gazete ve her ay süreli yayın alınmaktadır.

İnternet: Okuyucu kendisine ayrılmış bilgisayarda İnternet’i araştırma amaçlı kullanabiliyor.Wireless bağlantısının olması sebebiyle okuyucularımız kendi bilgisayarıyla gelip çalışma yapabilirler.

Üyelik:
Kütüphanede okumaya vakti olmayan okuyucularımızı dilerlerse Kütüphanemize üye yapmaktayız.Üye olmak için Kadıköy’de ikamet edenlerden kimlik ve 2 adet fotoğraf,Kadıköy dışında ikamet edenlerden ise kimlik, ikametgah ve 2 adet fotoğraf istemekteyiz. Kütüphanemiz 15 günlüğüne 3 adet kitap veriyor. Okuyucu aradığı kaynağı kütüphaneye gelmedende sorgulayabiliyor.Yararlanmak istediği kitabı e-mail yada telefonla ayırtabilir.Araştırma yapmak istediği konuyu  veya ödünç almak istediği kitabı kütüphane bilgisayarını kullanarak da yapabiliyor.Ayrıca kütüphane personeli okuyucuya yardımcı oluyor.

Ödünç Verme: Kütüphanemiz 15 günlüğüne 3 adet kitap ödünç veriyor.

Nadir Eser :Muhtar Özkaya’nın bağışı  dili Osmanlıca olan 200 adet Nadir Eser bulunmaktadır.

Yeni Kayıt Kitaplar:Kütüphane demirbaş kaydına aldığımız yeni kitapların bilgileri  duyurulacak.

Kitap Bağışı: Kütüphanemiz kitap bağışlarını da kabul ediyor.Bağış yapmak isteyenler kütüphaneye veya  kendi mahallelerinde bulunan Gönüllü Evlerine  kitaplarını bırakabilirler.Biz,kitapları bağış yapanların evlerinden de aldırabiliriz.Kütüphaneye bağış yoluyla gelen kitaplar, ayıklanır.Bizim ihtiyacımız olan kitaplar demirbaş kaydına alınır.Diğer kitaplar ise Kadıköy Belediyesi’ne verilerek,ihtiyacı olan bölgelere gönderilmesi sağlanır.Kütüphanenin demirbaş kaydına giren kitapları bağış
yapanların ismi Kadıköy Belediyesi portalından (www.kadikoy.bel.tr) online kütüphane bölümünden görülebilir.